Hoppa till sidans innehåll

Stångebroslaget 2017

26 APR 2017 17:57
Dags att anmäla sig som funktionär på Stångebroslaget 2017
  • Skapad: 26 APR 2017 17:57

Då år det snart sommar, även om kylan fortfarande håller ett grepp om oss, och tid för det 24:e Stångebroslaget. Sveriges näst största tävling men absolut bästa arrangemang (vilket vi gör det till). Detta är klubbens absolut största och kanske också enda inkomstkälla. Helgen då vi träffas i Prästtomta på Kvarns skjutfält, där vi umgås under trevliga former samt arbetar in klubbens ekonomi är vecka 27 närmare bestämt den 6/7-9/7.

 Som vanligt är torsdagen en förberedelsedag där servering, startplats, besiktning, depå och parkering byggs upp, dessutom kommer de första tävlande till området tidigt. Den första kvällen äter klubben gemensam middag i serveringstältet. På fredagen (vår mest hektiska dag) körs alla ungdoms- och veteranlopp, samt för första gången även en elklass, dagen avslutas med en stor motionsklass. Lördagen innehåller tre starter för att hålla isär klasserna och minska antalet startande på en gång. På söndagen är det de allra minsta samt förmodligen de snabbaste som kör under förmiddagen varvid en hel del efterarbete kan påbörjas direkt för att vi ska kunna åka hem i tid (ca 16-17).

 Vi träffas kl 1300 torsdagen den 6/7 vid serveringstältet där indelning av arbetsgrupper sker. Vi kommer i år att prioritera parkeringsstyrkan som dessutom understöds av en annan lokal förening vilket borde göra susen. Ät lunch innan du kommer eller ta med och ät på plats eftersom klubben står för alla måltider från och med middag torsdag till och med lunch söndag. Det finns plats runt Vita Villan att campa och tälta, men det finns också logement bokade för de som vill sova i en säng i Kvarn. Kudde och filt finns.

 Det brukar gå alldeles utmärkt att själv köra i någon klass under helgen, men kom ihåg att denna tävling i första hand handlar om att ge klubben en inkomst. För de av er som vill ta del av denna inkomst i form av startersättningar, stöd till tävlingar eller motsvarande är detta veckoslut obligatoriskt. Vilket innebär att endast EM eller VM-deltagande är giltig frånvaro för de som vill representera klubben under året. Egen eller annans begravning må också vara giltigt förfall vid närmare eftertanke. Du som tillhör ovan nämnd grupp och har något särskilt skäl för att inte dyka upp skall anmäla detta till styrelsen FME i god tid före tävlingen.

 Tänk till och prioritera en helg med klubben i sommar. Detta är ett av få tillfällen vi träffas och samtidigt har trevligt på kvällarna. Ta med barnen, släkten, kompisen, vännerna eller någon annan alla är välkomna att hjälpa till. Det blir lättare ju fler vi är.

 Reseersättning kommer att utgå till de som ställer upp denna helg. Dvs ta med bankkontonummer samt ha koll på sträckan ni har till Stångebroslaget.

Väl mött i Prästtomta läger torsdag den 6/7 kl 1300.

Anmälan görs via  Anmälningsformulär så snart som möjligt dock senast söndag 18 juni.

Mvh Larry Gustavsson/styrelsen FME

Skribent: Mikael Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Försvarsmaktens EK - Motorcykel och Snöskoter
Vanja Kollmann, Nysätra 14
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: 0707385657
E-post: This is a mailto link

Se all info