Hoppa till sidans innehåll

Stångebroslaget 2015

08 MAJ 2015 20:57
Dags att anmäla sig till Stångebroslaget 2015!
 • Uppdaterad: 08 MAJ 2015 21:17

Hej på er!

 

Då år det snart sommar och tid för Stångebroslaget som firar 22 år. Sveriges näst största tävling men absolut bästa arrangemang (vilket ni gör det till). Detta är klubbens absolut största och kanske också enda inkomstkälla. Helgen då vi träffas i Prästtomta på Kvarns skjutfält, där vi umgås under trevliga former samt arbetar in klubbens ekonomi är vecka 27 närmare bestämt den 2/7-5/7.

 

Som vanligt är torsdagen en förberedelsedag där servering, startplats, besiktning, depå och parkering byggs upp, dessutom kommer de första tävlande till området från kl 1700. Den första kvällen äter klubben gemensam middag i serveringstältet. På fredagen (vår mest hektiska dag) körs alla ungdoms- och veteranlopp, dagen avslutas med en stor motionsklass. Lördagen innehåller tre starter för att hålla isär klasserna och minska antalet startande på en gång. På söndagen är det de allra minsta samt förmodligen de snabbaste som kör under förmiddagen varvid en hel del efterarbete kan påbörjas direkt för att vi ska kunna åka hem i tid (ca 16-17).

 

Vi träffas kl 1300 torsdagen den 2/7 vid serveringstältet där indelning av arbetsgrupper sker. Ät lunch innan du kommer eller ta med och ät på plats eftersom klubben står för alla måltider från och med middag torsdag till och med lunch söndag. Det finns plats runt Vita Villan att campa och tälta, men det finns också logement bokade för de som vill sova i en säng i Kvarn. Kudde och filt finns så ta med er egna sängkläder.

 

Det brukar gå alldeles utmärkt att själv köra i någon klass under helgen, men kom ihåg att denna tävling i första hand handlar om att ge klubben en inkomst. För de av er som vill ta del av denna inkomst i form av startersättningar, stöd till tävlingar eller motsvarande är detta veckoslut obligatoriskt. Vilket innebär att endast EM eller VM-deltagande är giltig frånvaro för de som vill representera klubben under året. Egen eller annans begravning må också vara giltigt förfall vid närmare eftertanke. Du som tillhör ovan nämnd grupp och har något särskilt skäl för att inte dyka upp skall anmäla detta till styrelsen FME i god tid före tävlingen.

 

Tänk till och prioritera en helg med klubben i sommar. Detta är ett av få tillfällen vi träffas och samtidigt har trevligt på kvällen. Ta med barnen, släkten, kompisen, vännerna eller någon annan alla är välkomna att hjälpa till. Det blir lättare ju fler vi är.

 

Nytt för i år är att reseersättning, 18,5kr/mil kommer att utgå till de som ställer upp denna helg då vissa kriterier är uppfyllda:

 1. Att ni kommer jobba minst två hela dagar under helgen.
 2. Milersättning kan endast nyttjas en gång/familj.
 3. Kontouppgifter och körsträcka skall tas med och lämnas till Kassör eller utsedd på plats för att kassören skall kunna göra en sammanställning. (går även att maila dessa uppgifter vid anmälan)

 

Avvikelser från ovan kan ske efter styrelsebeslut genom skriftlig framställan till styrelsen från sökande. Framställan skall innehålla acceptabla motiv till avvikelsen.

 

Anmälan skickas senast torsdagen den 25 juni till: This is a mailto link

Anmälan skall innehålla:

 • Namn på de som kommer
 • Vilka dagar ni kan jobba
 • Personnummer
 • Mobilnr
 • Matallergi
 • Logement eller campa
 • Deltagande i tävling, vilken klass samt dag och tid
 • Körsträcka och kontonummer

 

Väl mött i Prästtomta läger torsdag den 2/7 kl 1300.

 

Larry Gustavsson

Skribent: Vanja Kollmann
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Försvarsmaktens EK - Motorcykel och Snöskoter
Vanja Kollmann, Nysätra 14
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: 0707385657
E-post: This is a mailto link

Se all info