Hoppa till sidans innehåll

Landskamp England

05 JAN 2017 17:32
Reserapport av Timmy Compier från landskampen i England
  • Uppdaterad: 05 JAN 2017 18:04

Landskamp Sverige-England

Då var det äntligen dags för en rapport från 2016 års landskamp mellan Sverige och England. Årets landskamp gick av stapeln den 24-25 september i Tidworth i samband med det brittiska armé mästerskapet. I år fick mästerskapet ännu mer internationell prägel när den holländska armén fanns på plats med 4 st förare.

I landskampen representerades Sverige av David Wallenius, Gustav Klinga, Mattias Roslund samt mig själv Timmy Compier medans England ställde upp med ett ruggigt snabbt gäng, samma gäng som senare körde six days. Med oss hade vi även Tomas Carlsson som gjorde ett grymt bra jobb som mekaniker.

Tävlingsformen skiljer sig ganska mycket från det vi är vana vid hemifrån. Lördagen bestod utav 10 st trial sektioner samt en ”graded hill” per varv. Totalt kördes tre varv under lördagen. På trialsektionerna fick man tidsprick för varje gång man satte ned en fot eller stannade, max antal prick vid varje sektion var 5. Söndagen bestod utav samma varv men istället för trialsektioner fanns det ett specialprov på ca 80 sekunder. Varvet gick på garnisonens övningsområde och bestod utav bokskogen och stora öppna fält, sjukt fin åkning helt enkelt.

För David, Gustav och mig började resan på torsdagen med flyg från Köpenhamn, som dem semi fabriksförare vi är J medans Mattias och Tomas började någon dag tidigare för att köra över hojarna och material. På fredagen var det dags för lite tester och sista mekandet inför tävlingen. Detta genomfördes på ett övningsområde där det fanns tillgång till en lättare superenduro bana samt en kortare slinga i skogen.

Lördagen bjöd på fint väder och alla var taggade. Laget körde helt okej men det märks att trialsektioner inte är något vi brukar köra hemma. Bäst av svenskarna körde David som gick i mål på 14 prickar därefter följde jag, Mattias och Gustav. Tyvärr var de brittiska landskamparna riktigt duktiga och placerade sig 1-4 i totalen där 1:an klarade sig med endast 4 prick. Ganska mycket att hämta igen alltså till söndagens ”normala” tävling.

Söndagen bjöd på lite regn under natten men finväder under dagen. Starten fick skjutas nästan 2h då ambulanspersonalen hade valt att ta sovmorgon. Tävlingen gick sen bra och det märks att vi är mer vana vid den här typen av tävling. Specialprovet var kort och i bokskog. Vi svenskar hade lite otur med ett par vurpor men överlag skötte sig laget helt okej. Snabbast på söndagen av svenskarna blev jag därefter följde David, Mattias och Gustav. Tyvärr var engelsmännen än en gång otroligt snabba och toppade totalen.

Engelsmännen vann alltså återigen på hemmaplan och det är bara att konstatera att vi måste träna hårdare och bättre till nästa gång. Bäst av svenskarna total blev David med en total 6:e plats. Vi får trösta oss med att vi i alla fall utklassade holländarna även om dem såklart inte deltog i landskampen.

Till sist var det dags för avslutnings middag tillsammans med våra brittiska kollegor vilket satte punkt för en väldigt trevlig tillställning.

Som debutant får jag säga att det har varit en otroligt rolig resa och en tradition som jag verkligen tycker är bra.

Skribent: Mikael Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Försvarsmaktens EK - Motorcykel och Snöskoter
Vanja Kollmann, Nysätra 14
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: 0707385657
E-post: This is a mailto link

Se all info