Hoppa till sidans innehåll

Information om 2014

15 DEC 2013 10:19
FME Informationsbrev December 2013
  • Uppdaterad: 20 MAR 2014 21:06

Den 7-8 december hade vi i styrelsen ett maratonmöte. Inbjudna var även ytterliggare några medlemmar som har viktiga poster i klubben t.ex. tävlingsledaren för Stångebro Larry Gustafsson samt några fler. Vi höll på i många timmar och kom fram till vad vi tycker är mycket bra verksamhet för 2014 och kommande år.

 

Först lite viktiga datum inför 2014

 

18-20 april(Påskhelgen) Preliminärt träningsläger i Skåne

40 april(10 maj)              KM i Linköpingstrakten.

30-31 maj                         Preliminärt träningsläger i Linköping(efter Jordsprätten)

7-8 juni                              Klart Träningsläger Halmstad

3-6 juli                               Stångebroslaget Alla medlemmar behövs som funktionärer

Hösten                               Preliminärt Träningsläger Livgardet

 

Träningsläger

 

Som ni märker så satsar vi stort på att få till ett antal bra träningsläger under året. Går det enligt plan så blir det bra geografisk spridning på dessa.

Priserna för respektive läger kommer att variera beroende på vilka vi nyttjar som tränare och vad hyra av terrängen kostar. Som vanligt så kommer det att finnas duktiga tränare som utvecklar er som förare, oavsett om ni är nybörjare eller elitförare.

 

SM-Team

Satsningen på ett klubbteam i SM under 2013 var uppskattad av förarna och vi kommer därför fortsätta satsa på under de kommande åren. Teamet har ökat sammanhållningen inom klubben och vi får en positiv erfarenhetsspridning till de som är nya att tävla på SM-nivå. Teamchef 2014 är Mattias Roslund.

Inför 2014 är 9 förare klara som har för avsikt att köra hela SM-serien. Om det är så att det finns fler förare som har för avsikt att köra hela SM och vill vara med i Teamet så skicka ett mail till This is a mailto link och berätta om din satsning under året. Inför 2014 så kommer vi satsa på att få lite bättre rapportering från Teamet i form av livebilder och film från respektive tävling. Om det är så att du vill vara med och hjälpa till med service under någon tävling så skicka ett mail så hör vi av oss.

 

Sponsring

Vi kommer även inför 2014 att satsa lite på att det ser bra ut i depån. Det kommer att  inhandlas Teamskjortor och nya miljömattor kommer att tryckas upp. Om du vill vara med och sponsra med ditt företag och synas på skjortor, miljömattor och banderoller så hör av dig inom kort. Priserna är 2500:- för liten logga och 5000:- för att synas rejält.

Mycket av trycken kommer att ske i slutet av januari så håll inte på hanen och du vill vara med och synas på det som med största sannolikhet blir den största Teamplatsen i årets SM-Serie.

 

USM/DSM-Team

 

Inför 2014 så startar vi ett Team även i USM/DSM. Sammanhållande för detta kommer Magnus Josefsson att vara. Just nu är 1 förare klar för USM och 4 för DSM. Även här kommer vi att supporta med tält, elverk miljömattor, teamskjortor etc. Allt för att våra förare skall få så bra förutsättningar på plats som möjligt.

 

Stångebroslaget

Detta är årets höjdpunkt och även den enskilt viktigaste tillställningen för klubben. Detta är i stort vår enda inkomstkälla och det är av största vikt att så många som möjligt hjälper till som funktionärer under helgen. Inför 2014 jobbas det hårt med att utveckla Stångebro på ett antal punkter, allt från parkeringar till själva tävlingsgenomförandet.

Vi i styrelsen kan inte nog tacka tävlingsledaren och organisationskommittén som lägger ner oerhört mycket tid under hela året med tävlingen.

2013 fick alla som hjälpte till 2 st klubbtröjor. Inför 2014 så har vi beslutat att man kommer få välja kläder ur vår kommande FME klädkollektion för 600:-

 

KM och Årsmöte

Kommer 2014 att genomföras någonstans i terrängen Linköping-Motala. I samband med detta kommer de som hjälpte till som funktionärer på Stånge 2013 att bjudas på något trevligt antingen dagen före eller dagen efter. Vi jobbar på lite olika alternativ och återkommer. Vår nya klädkollektion som kommer bestå av allt från kepsar till fleece kommer att kunna provas under KM.

 

Startersättningar

Bestämmelser för detta har legat på hemsidan sedan januari 2013 och sista datum för att skicka in ansökan var 1 dec. Det har även skett ett antal påminnelser via facebook. Samtliga som skickat in kommer att få återbetalning till 100% enligt de statuter som ligger på hemsidan. Totalt betalar vi nu ut ca 35 000:- Ett tips inför 2014 är att ni inför varje tävling skapar er en rutin för hur ni förvarar kvitton etc då detta är ett måste för att vi skall kunna betala ut detta. Bestämmelser för startersättningar 2014 kommer att ligga på hemsidan inom kort.

 

God jul och Gott nytt år

 

Styrelsen genom Fredrik Skoglöf

Skribent: Fredrik Skoglöf

Postadress:
Försvarsmaktens EK - Motorcykel och Snöskoter
Vanja Kollmann, Nysätra 14
74963 Örsundsbro

Kontakt:
Tel: 0707385657
E-post: This is a mailto link

Se all info